Nintendo verrast Pokémon-fans met nieuwe game op smartphones: Pokémon Duel

Pokémon maakte in juli haar debuut op smartphones met Pokémon Go. De grote hype was van korte duur, al is er nog steeds een groep fanantieke spelers, en blijkbaar smaakte het succes naar meer voor The Pokémon Company. Sinds gisteren is er namelijk een nieuw spel beschikbaar op smartphones en tablets: Pokémon Duel. Dit schrijft The Pokémon Company, onderdeel van Nintendo, op zijn website.

Het gaat om een strategisch bordspel, waarbij je een team van zes Pokémon samenstelt. De beesten moeten vervolgens met elkaar vechten. Tof is dat je in dit spel wel online met andere echte spelers kun vechten en er een leaderboard is. Features die in Pokémon Go ontbraken, wat voor veel kritiek zorgde.

Strategisch spelen

Het doel van het spel is om de figuurtjes op het bord te zetten en ze vervolgens naar het doel in het gebied van je tegenstander te laten gaan. Kom je een andere Pokémon tegen, dan ga je in gevecht. Ieder dier heeft zijn eigen krachten en kan een aantal stappen per keer zetten. Je moet dus strategisch nadenken over hoe je je Pokémon wilt verplaatsen en welke route je wilt nemen.

Je team en de bijbehorende krachten bouw je op door gevechten te winnen tijdens het spel. Daarnaast kun je ook in het spel aankopen doen. Pokémon Duel is gratis te downloaden voor iOS en Android.