Polaroid Lab: maak polaroids van je smartphone-foto’s

Polaroid-Lab

Polaroid is alweer even helemaal terug. Maar de kans is groot dat je de meeste foto’s nog altijd met je telefoon maakt. Polaroid laat je die digitale foto’s nu echter omzetten in fysieke varianten, volledig in de stijl van de bekende camera’s. Dat doet het bedrijf met Polaroid Lab, schrijft Engadget.

Groot verschil met traditionele printers, is dat Polaroid Lab de foto’s niet gewoon print. In plaats daarvan is het een soort kleine donkere kamer, waar de foto’s ontwikkeld worden met chemie. Net zoals we vroeger deden met alle foto’s dus.

Foto’s afdrukken

Je hoeft echter zelf niet met allerlei bakken met chemische vloeistoffen in de weer. Om het apparaat te gebruiken, kies je simpelweg een foto van je smartphone via de Polaroid Originals-app. Vervolgens plaats je je telefoon met het scherm naar beneden op het apparaat. Druk op een knop en het beeld wordt op film geprojecteerd.

Aan de hand van spiegels, lichten en chemie wordt de digitale foto omgezet in een polaroid-foto. Het afgeronde beeld wordt vervolgens door het apparaat uitgespuugd. Op die manier maak je dus zelf heel eenvoudig polaroid-varianten van je mooiste digitale foto’s.

De Polaroid Lab verschijnt op 10 oktober. Het apparaat gaat 130 dollar kosten. Een Nederlandse prijs is helaas nog niet bekend. Wil je Polaroid Lab gebruiken, dan heb je een smartphone met iOS 11 of nieuwer, of Android 7 of nieuwer nodig.