Poly Sync 20 blijkt verrassend betrouwbaar maatje voor hybride werkers

In een tijd waarin videobellen versneld de norm lijkt te zijn geworden is er een behoefte ontstaan voor nieuwe gadgets die ‘het hybride werken’ verder kunnen ondersteunen. De Poly Sync 20 was er zo een, waarvan ik niet wist dat ik hem nodig had, maar in de praktijk toch wel erg handig bleek.

Toen Poly in het najaar van 2020 de eerste specs deelde van de Sync 20, trok het niet direct mijn aandacht. De portable speaker met ingebouwde microfoon kreeg een officiële Microsoft Teams-certificering mee en was onderdeel van een flinke push van het Amerikaanse Poly op het gebied van conferencing hardware voor Teams en tegenhanger Zoom.

Wat wel direct opviel? Het frisse en compacte ontwerp van de Poly Sync 20, waardoor je niet direct de associatie met een ‘kantoorartikel’ hebt, zodra je hem op een bureau of tafelblad ziet liggen.

Compact maar niet beperkt

Leg je de Poly Sync 20 naast een Google Nest Audio, zie je direct dat Poly goed gekeken heeft naar de huidige designtrends als het gaat om vorm, kleur en materialen. Mesh-bekleding in zacht grijs, waar zagen we het eerder?

En hoewel de Sync 20 (18×9.5×3.4 cm en slechts 360 gram) met al zijn compactheid gemaakt lijkt om zo min mogelijk ruimte op je bureau of in je rugtas in te nemen, is de portable speaker alleszins beperkt.

Foto via Poly

Aan de onderkant is hij uitgerust met een permanente USB-A kabel waarmee je de Sync aansluit op je computer of laptop. Draadloos verbinden kan via Bluetooth 5.1, alleen zul je even moeten opletten als je meerdere Poly-apparaten wil verbinden met je computer. In dat geval zul je de bijgeleverde dongle moeten gebruiken, maar die werkt samen met één device. In de praktijk kan het dus zomaar betekenen dat je twee dongles nodig hebt voor twee Poly-devices.

Weinig spectaculair als je het leest misschien, maar in de praktijk bijzonder handig: de extra USB-A poort aan de zijkant van de Poly Sync 20. Daarmee kan hij, mits meer dan 50% opgeladen, ook dienst doen als battery pack voor je smartphone of tablet in noodgevallen.

Ideaal voor hybride werken

Maar misschien wel het meest onder de indruk was ik tijdens het testen van de ingebouwde microfoon. Met een reikwijdte van zo’n twee meter kon ik me tijdens een aantal calls vrijuit bewegen tussen woonkamer en keukeneiland en zat ik op kantoor niet meer aan mijn bureau gekluisterd.

Foto via Poly

Ook tijdens werkdagen waarin ik wel met collega’s op kantoor aan het werk was, bewees de Sync zijn kracht in een flexiber scenario. Tijdens een korte brainstorm via Teams kon ik direct een collega van achter zijn bureau om input vragen, zijn antwoord werd opgepikt door de sterke mic.

Het maakt de Poly Sync 20 ideaal voor hybride werken, mits je natuurlijk de mogelijkheid hebt om je gesprekken ook via de speaker te laten verlopen.

Prima geluid en batterijduur

Die 40mm-speaker levert een puike prestatie als het gaat om volume. Via de Poly-app kun je dat geluid ook nog ietwat tweaken als het gaat om treble en bass, maar direct uit het doosje kom je al een heel eind.

Voeg daar de noise cancellation en echo reductie aan toe en je krijgt een bijzonder heldere geluidservaring uit zo’n compact device. Is de Sync 20 dan ook direct in te zetten om je favoriete serie mee te streamen of de nieuwste hits mee te laten blazen? Minder – maar dat is sterk afhankelijk van waar je de lat legt natuurlijk.

Ook de batterijduur zal geen spelbreker zijn op je hybride werkdag. Volgens de specs zou ‘ie 20 uur meekunnen mits volledig opgeladen, in de praktijk viel dat vaak net iets lager uit – maar niet genoeg om een kritische noot bij te plaatsen.

Neem wel even je tijd om bij te laden, dat kost al snel zo’n 4 uur.

Conclusie

De Poly Sync 20 zal niet voor iedereen een directe noodzaak zijn of toepasbaar zijn in zijn of haar werksituatie. Dat laatste valt weinig op af te dingen, maar (zoals wel vaker met gadgets) kun je over de noodzaak nog een boompje opzetten.

Ik betrapte mezelf er op dat ik tijdens de thuiswerkdagen toch snel terugviel op de Poly Sync 20 om me wat vrijer te bewegen in het thuiskantoor. En hoewel ik noodzaak bij de lancering niet direct zag, merkte ik toch dat ik na mijn testperiode bij de eerstvolgende call toch even zocht op mijn bureau.

De Poly Sync 20 en Poly Sync 20+ zijn er vanaf €120 euro en beschikbaar bij onder andere Bol.com en Coolblue.

Eindoordeel

Poly Sync 20

7.6

Pluspunten

  • Compact
  • Goeie microfoon
  • Veelzijdig

Minpunten

  • Niet draadloos op computer zonder dongle
Een portable speaker voor je smartphone, tablet of computer met een ingebouwde microfoon met 2 meter bereik? Dan is de Poly Sync 20 wat je zoekt. De nieuwste portable van Poly is gemaakt voor hybride werkers.
Batterijduur
8.0
Design
7.0
Gebruiksgemak
7.0
Geluidskwaliteit
8.0
Prijs/Kwaliteit
8.0