Polyera Wove: de eerst smartwatch met een buigbaar scherm

Polyera Wove

Het zou zomaar zou kunnen zijn dat niet Samsung de eerste smartwatch met een buigbaar scherm op de markt brengt, maar Polyera. Wie? Polyera. Een startup uit Chicago (met inmiddels een kantoor in San Fransisco) die druk bezig is met de ontwikkeling van de Wove. Deze smartwatch bestaat bijna in zijn geheel uit een scherm dat buigbaar is en zich dus perfect om je pols kan vormen.

Verwacht overigens geen full-HD scherm met prachtige, heldere kleuren. Het huidige prototype doet vooral denken aan de eerste Pebble, want het scherm is een e-ink scherm dat alleen zwart en wit ondersteunt. Dat heeft als voordeel dat het altijd aan is en het is ook nog eens goed leesbaar is in de zon, maar erg flashy ziet het er niet uit.

The Verge sprak met Phil Inagaki, de CEO van Polyera, die echt iets anders wil ontwikkelen dan alle wearables die nu op de markt zijn:

We zien dit niet als fitnesstracker of een smartwatch als een groot scherm. Dit gaat er echt om dat we de ervaring creëeren van het dragen van een groot scherm draagt dat altijd aan is. We willen digitale content laten leven op fysieke objecten.

In december stuurt het bedrijf een heleboel gratis prototypes naar mensen die applicaties willen ontwikkelen voor de Wove. Het bedrijf zegt nu al samen te werken met bekende app-bouwers.

De smartwatch draait op een aangepaste versie versie van Android en werkt samen iPhones en Android-toestellen. Ergens in 2016 moet de definitieve versie op de markt komen. Hoeveel hij moet gaan kosten is nog niet bekend, maar CEO Inagaki zegt tegen The Verge dat hij “goedkoper wordt dan de goedkoopste Apple Watch.”