Dít waren de populairste series in 2020 onder de illegale downloaders

series downloaden

Hoewel je zou denken dat het illegaal downloaden van films en series bijna niet meer nodig is dankzij alle streamingplatformen die bestaan, is dat toch nog niet voor iedereen genoeg. Ook in 2020 werd er weer flink wat illegaal gedownload. En zoals elk jaar heeft de website Torrent Freak deze resultaten weer op een rijtje gezet. Wat blijkt? The Mandalorian was de meest populaire serie onder de illegale downloaders.

The Mandalorian

De afgelopen jaren stond Game of Thrones met stip op nummer één, maar dit jaar is alles anders. En zo ook deze cijfers. In 2019 stond de Star Wars-serie nog op nummer drie, maar dit jaar is deze nog wat plaatsen verder omhoog gekropen. Hoewel de serie gemakkelijk – en legaal – te zien is via Disney+, zijn er toch nog een hoop mensen die er blijkbaar niet voor willen betalen. En dat geldt overigens niet alleen voor The Mandalorian.

Dit is de top 10 van de populairste series onder de illegale downloaders:

  1. The Mandalorian
  2. The Boys
  3. Westworld
  4. Vikings
  5. Star Trek: Picard
  6. Rick and Morty
  7. The Walking Dead
  8. The Outsider
  9. Arrow
  10. The Flash

Streamingdiensten

Het is tegenwoordig vrij lastig om door de series de streamingdienst te zien, de keuze is immers reuze. Videoland, Netflix, Disney+, Apple TV+, Amazon Prime: er is voor ieder wat wils. En misschien dat juist dit er ook voor zorgt dat er nog steeds illegaal gedownload wordt. Want als je The Mandalorian wilt kijken, The Boys én Westworld, betekent dit dat je al drie abonnementen op verschillende streamingdiensten moet hebben. Vergeet overigens niet dat er een hoop tijd (en geld) in al deze series wordt gestopt, en dat de makers hiervan daar best wel wat voor terug mogen zien.

Afbeelding: Unsplash