Populariteit nieuwe beta versie voor Mac zorgt voor downtime Evernote

Geheugensteun Evernote heeft gisterenavond de nieuwste versie van hun software voor de Mac in beta aangeboden op de website. Dat er met spanning op Evernote 5 werd gewacht is een understatement, want kort nadat de download werd aangeboden begonnen de servers te roken en weldra ging de dienst onderuit.

Afgelopen augustus kreeg Evernote CEO Phil Libin tot twee keer toe de handen stevig op elkaar tijdens de Trunk Conference in San Francisco. Eerst was daar de aankondiging van Evernote For Business, een slimme zakelijke integratie van de dienst. Maar echt los ging de zaal op de aankondiging van een nieuwe versie van de desktop applicatie. De updates aan Evernote’s software waren de laatste jaren sporadisch geweest en vooral visueel en qua interactie is er intussen veel te winnen voor De Olifant.

Kort na het lanceren van deze blogpost werden de eerste onregelmatigheden al opgemerkt en niet lang daarna gingen de eerste servers onderuit. Oorzaak: het grote aantal downloads en Evernote Enthousiastelingen dat besloten had hun Mac Store-versie in te ruilen voor de beta, waardoor er miljoenen “Notes” verplaatst moesten worden.”The Evernote Service is becoming overloaded, which is causing users to experience various usability issues. This is due to large numbers of users re-syncing their entire accounts as part of the transition from a Mac App Store download to a direct downloaded version of Evernote”, zo is op de blog te lezen.

Intussen is de mogelijkheid om te switchen naar Beta voor “Mac Store”-users uitgeschakeld en wordt het aantal downloads beperkt. Tot op heden ondervind ik echter nog steeds verbindingsproblemen via zowel Mac als iPhone, dus helemaal opgelost is het nog niet. Nou ja, mocht je problemen ervaren is het misschien een goed moment om je nog eens extra in te lezen?