Porsche stopt met aanbieden dieselauto’s en verlegt focus naar elektrisch

Porsche Mission E Cross Turismo

Porsche stopt met het aanbieden van diesel-varianten van zijn auto’s. In plaats daarvan gaat het zijn focus verscherpen op hybride en elektrische auto’s, meldt Reuters. De autofabrikant is een dochterbedrijf van Volkswagen, dat enkele jaren geleden groot in het nieuws kwam vanwege dieselgate.

“Porsche demoniseert diesel niet. Het is en blijft een belangrijke¬†voortstuwingstechnologie”, aldus CEO Oliver Blume. “Als fabrikant van sportauto’s, voor wie diesel altijd een tweederangs oplossing was, zijn we tot de conclusie gekomen dat we onze toekomst graag diesel-vrij zien.”

De huidige diesel-klanten krijgen nog wel diensten van het bedrijf.

6 miljard euro

Porsche heeft als doelstelling om tot 2022 ruim 6 miljard euro te investeren in elektrische voertuigen. Volgens het bedrijf is de vraag naar dieselmodellen aan het dalen. “We hebben nooit zelf dieselauto’s ontwikkeld en geproduceerd. Maar de reputatie van Porsche heeft wel geleden. De dieselcrisis bezorgde ons veel problemen”, aldus Bume.

Sinds februari zit er al geen dieselauto meer in de line-up van het bedrijf. Dat de focus verlegd wordt naar elektrische voertuigen, is daarmee duidelijk. Volgend jaar verschijnt de Taycan, de eerste volledig elektrische sportauto van de fabrikant.