Porsche Digital en smart home-fabrikant home-iX gaan je auto en huis verbinden

Porsche Digital Home-iX

Porsche Digital, een dochteronderneming van Porsche, neemt een belang in techbedrijf home-iX. Samen willen de twee auto’s en smart homes aan elkaar verbinden, waar home-iX zich nu ook al op richt. Dat heeft Porsche bekendgemaakt.

Porsche Digital heeft al een opdracht gegeven voor een pilotproject. Daarbij moeten er concrete oplossingen bedacht worden voor de manier waarop auto’s, een smart home en digitale assistenten met elkaar verbonden kunnen worden. Thilo Koslowski, directeur van Porsche Digital, stelt dat smart living “een cruciale mijlpaal” is “op weg naar een digitale lifestyle.”

“Home-iX streeft naar meer samenhang in de smart living-industrie. Dat betekent ook dat bijvoorbeeld de auto-industrie eigen smart living-oplossingen voor zijn klanten moet ontwikkelen om de toegang tot deze markten te vereenvoudigen”, zegt CEO en mede-oprichter Mehmet Arziman.

Minderheidsbelang

Porsche Digital heeft daarnaast een minderheidsbelang in home-iX genomen. Arziman en Heiko Scholtes, de oprichters van het bedrijf, krijgen van Porsche ondersteuning. Hierbij gaat het bijvoorbeeld om kantoorruimte, strategische coaching en mentoring.