Chinees pretpark maakt droom om ruimte in te gaan (bijna) werkelijkheid

Voor veel mensen die de droom koesteren ooit de ruimte in te gaan, blijft het bij een droom. Want hoewel Virgin werkt aan de Galactic, waarmee je als burger de ruimte in kunt, moet je voorlopig nog 20 miljoen dollar aan Rusland betalen om zo’n reisje te kunnen maken. In Chinese willen ze deze droom een stuk toegankelijker maken, schrijft Engadget. Daarvoor moet je wel je definitie van de ruimte iets aanpassen.

Een pretpark in China werkt aan een ‘deep space’-ballon waarmee bezoekers in de lagere stratosfeer kunnen touren. De stratosfeer is een laag in de dampkring, en daarmee dus nog niet echt de ruimte. Maar voorlopig is het waarschijnlijk wel het dichtste dat je er bij zult komen.

KaungChi is het bedrijf dat de ballon ontwikkelt. Volgens hen gaat deze een capsule onder druk, de Traveller, omhoog brengen. De capsule moet uiteindelijk ongeveer 24 kilometer boven de aarde komen, waardoor je de ronding van onze planeet kunt zien. Op deze plek hang je een paar uur rond, tot je weer terug gaat naar de aarde.

Helaas zullen we nog wel even moeten wachten, want het project zit nog steeds in de onderzoeksfase. Wanneer de attractie opent is dan ook nog niet bekend.