Prijzen bitcoin en ether onverwacht sterk gedaald

bitcoins, bitcoin, ico

De prijzen van diverse cryptovaluta zijn vannacht opeens sterk gedaald. De bitcoin kwam uit op een waarde van 6.278,08 dollar, een daling van 18,79 procent. Oorzaak is waarschijnlijk dat Goldman Sachs zijn plan om een handelsbureau voor cryptovaluta heeft teruggetrokken, meldt CNBC.

Ook de Ether en de Ripple hebben last van die beslissing. De prijs van de ether daalde met 19,72 procent, de prijs van de Ripple met 13,92 procent. Inmiddels lijken de munten wel weer iets op te krabbelen, maar ze zijn nog niet terug op het punt van gisteren.

Goldman Sachs

De waarschijnlijke oorzaak is het nieuws van Goldman Sachs. In 2017 liet het bedrijf weten dat het keek naar de mogelijkheid om een nieuw handelsbureau op te richten, speciaal voor cryptovaluta. Maar ingewijden zeggen nu tegenover Business Insider dat die plannen stopgezet zijn.

De reden is dat er nog te weinig regels zijn voor cryptovaluta. Goldman Sachs besloot daarom de plannen lager op de prioriteitenlijst te zetten. De plannen kunnen later alsnog nieuw leven ingeblazen worden, stellen de ingewijden.