Prima baantje: Zelfrijdende auto tester bij Google

Een beetje ironisch is het wel: om de zelfrijdende auto te ontwikkelen moeten er heel veel kilometers worden gemaakt met een bestuurder in de auto. Google’s zelfrijdende auto wordt namelijk steeds beter als hij heel veel situaties meemaakt en daarom is Google al lange tijd testritten aan het uitvoeren. Voor tests in Arizona werft Google nu zelfs actief testers.

Het is een fulltime baan waarbij je, samen met een collega, 6 tot 8 uur per dag rondrijdt in een zelfrijdende auto, terwijl je de systemen van de auto in de gaten houdt. Je krijgt vaak specifiek opdrachten en achteraf lever je een uitgebreid rapport. En niet onbelangrijk: als het echt nodig is neem je de controle over de auto over.

Volgens The Arizona Republic verdienen de testers 20 dollar per uur en krijgen ze een contract voor één of twee jaar. Het is overigens geen baantje voor schoolverlaters, want je moet een bachelordiploma op zak hebben om in aanmerking te komen.

Mocht je interesse hebben: de vacature staat online en je kunt als Nederlander in principe gewoon reageren. Je moet alleen zelf regelen dat je verhuist naar Arizona en ook een werkvisum krijgt voor de VS.