Primeur: legale drone bezorgt medicijnen in Amerika

Afgelopen vrijdag heeft een drone voor het eerst legaal een pakketje bezorgd in de Verenigde Staten. De bezorging was onderdeel van het ‘Let’s Fly Wisely’ project. De drone bezorgde medicatie aan een kliniek in Wise County, Virginia.

De stunt heeft als doel om meer aandacht te schenken aan het leveren van medische zorg in afgelegen gebieden. Het project is tot stand gebracht in samenwerking met Flirtey, een Australische drone-startup. Ook werkten Virginia Tech en NASA mee aan de stunt.

De operatie ging van start met een normaal vliegtuig, dat bestuurd werd door een piloot van NASA. Dit vliegtuigje vertrok vanaf een apotheek en had 24 pakketjes bij zich. In Virginia nam een drone van Flirtey het over. De drone vloog vervolgens via een bosachtig gebied naar de kliniek en leverde daar de medicijnen af. Die vlucht duurde slechts drie minuten.

In februari werd  het bezorgen met drones nog verboden door de Federal Aviation Administration. Toch werd er een uitzondering gemaakt voor deze speciale drone-vlucht. Matt Sweeney, CEO van Flirtey, noemt de vlucht een belangrijke stap richting de toekomst. Sweeney hoopt dan ook dat drones in de toekomst regelmatig worden ingezet bij het bezorgen van levensreddende medicijnen.