Privacyinstellingen 14 miljoen Facebook-gebruikers gewijzigd door bug

Facebook

Facebook had tussen 18 en 22 mei een fout in de software, waardoor de privacyinstellingen van gebruikers werden aangepast zonder dat ze dit wisten. De instellingen voor het delen van berichten werden daarbij op openbaar gezet. Dat meldt CNBC.

Zo’n 14 miljoen gebruikers kunnen door de fout getroffen zijn, aldus het sociale medium. Berichten die standaard op privé moesten worden verstuurd, kwamen door de bug opeens op openbaar te staan. Inmiddels is de fout verholpen, aldus Erin Egan, het privacyhoofd van het bedrijf.

Iedereen die door de fout is getroffen wordt hiervan op de hoogte gebracht. “We vragen hen om de instellingen van verzonden berichten in de betreffende periode te herzien. We bieden onze excuses aan voor de fout.”

Volgens CNN heeft Facebook echter zelf de instellingen van ieder bericht dat door de fout werd getroffen veranderd naar privé. Daaronder vallen ook berichten die je misschien wel openbaar wilde delen. Het zou 5 dagen geduurd hebben om die wijzigingen toe te passen.

Dataschandaal

Het is niet voor het eerst dat Facebook in opspraak komt vanwege privacy. De afgelopen maanden was het bedrijf veel in het nieuws vanwege een dataschandaal rondom Cambridge Analytica. Het databedrijf kreeg de persoonlijke gegevens van 87 miljoen gebruikers in handen.