Programmeren verplicht op middelbare scholen in Chicago

Middelbare scholieren op openbare scholen in Chicago gaan allemaal aan het programmeren. Vanaf volgend schooljaar kunnen de scholieren niet slagen voor hun eindexamen als ze niet minstens één vak in programmeren hebben gevolgd.

Het Chicago Board of Education, dat verantwoordelijk is voor de uitvoering van openbaar onderwijs, stemde gisteren unaniem voor het voorstel. Middelbare scholieren moeten voor hun ‘Career Education’ twee credits halen. Vanaf komend schooljaar moet één daarvan van programmeren komen.

Chicaco is sinds 2013 jaren actief bezig om het jongeren aan het programmeren te krijgen. Het lanceerde daarvoor een campagne genaamd Computer Science 4 All, kortweg CS4All. Begin dit schooljaar hadden ruim honderd scholen programmeren al opgenomen in hun lespakket. Aanjager is de burgemeester van Chicago, die met de campagne niet alleen middelbare scholieren, maar ook op basisscholen wil bereiken. Begin dit jaar investeerde de stad nog 38 miljoen om alle scholen in het district te voorzien van een fatsoenlijke wifiverbinding.

In totaal omvat het district zo’n 660 scholen en wordt lesgegeven aan bijna 400.000 scholieren. Chicaco is het derde grootste schooldistrict van de Verenigde Staten.