Project Moonlight: Samsung lanceert Virtual Reality-bril waarschijnlijk tijdens IFA

Dat de verwachting is dat Samsung tijdens de IFA in Berlijn dit jaar de Galaxy Note 4 zal lanceren, betekent nog niet dat we geen verrassing mogen verwachten. Er zijn namelijk nieuwe beelden opgedoken van ‘Project Moonlight’, Samsung’s Virtual Reality-bril.

Dat lijkt er op te wijzen dat we de VR-headset al tijdens de IFA geïntroduceerd zullen zien worden.

samsung-project-moonlight-3.0Het Amerikaanse weblog The Verge heeft nu de hand weten te leggen op nieuwe beelden van Samsung’s Virtual Reality-bril, die intern de projectnaam ‘Moonlight’ draagt. Dat is, na het eerder al lekken van screenshot van een mogelijke app en eerdere geruchten dit voorjaar, het zoveelste signaal dat Samsung zich actief bezighoudt met een VR-headset.

Volgens The Verge zijn de mockups echter een signaal dat we de headset al tijdens een speciaal launchevent op de IFA in Berlijn zullen terugzien, ondanks het feit dat we de headset naast een Galaxy S5 zien.

Op het oog heeft de headset iets weg van Google’s Cardboard, de DIY-headset die de zoekgigant eerder dit jaar gratis uitdeelde aan bezoekers van hun I/O-event. Een aangepaste ‘case’, voorzien van speciale lenzen, kan op die manier elke smartphone veranderen in een VR-headset.

google_Cardboard

Desalniettemin wordt ook Oculus – bekend van hun VR-headsets – gelinkt aan het project. Samsung en Oculus hebben een speciale band, aangezien de VR-brillen maker gebruik heeft gemaakt van Samsung’s Galaxy Note 3 display’s in hun nieuwere headset. Het is onduidelijk of Oculus ook daadwerkelijk verbonden is aan Project Moonlight, maar de samenwerking maakt wel duidelijk dat de modernere smartphones, met hun Ultra-HD schermen en sensoren, een prima basis zouden kunnen zijn voor een VR-headset.

Het is niet de eerste keer dat Samsung gelinkt wordt aan een headset. Al in oktober vorig jaar doken er geruchten op van een Gear Glass, de tegenhanger van Google’s slimme bril. Dit voorjaar kwamen daar de eerste signalen van een VR-headset bij.

We zullen echter nog even moeten afwachten, Samsung’s launchevent staat gepland voor 3 september en zal tegelijkertijd op de IFA in Berlijn en in New York plaatsvinden.