‘Google stopt samenwerking met Starbucks voor dronebezorging ‘

Project Wing, het project van Google-moederbedrijf Alphabet dat bezorgdrones wil ontwikkelen, stopt de samenwerking met koffieketen Starbucks. Dat melden anonieme bronnen aan Bloomberg. Het zou niet goed gaan met het droneproject van X, het onderzoekslab van het moederbedrijf van Google.

Een woordvoerster van X wilde tegenover Bloomberg niet concreet ingaan op de berichten. Wel schreef ze in een e-mail aan het medium dat Project Wing op dit moment bezig is met de verdere ontwikkeling van de technologie. Ze vulde dat aan met de mededeling dat het bedrijf altijd erg breed kijkt naar gebieden waarop drones voor bezorging ingezet kunnen worden. Bloomberg schrijft dat Project Wing is gestopt met het aannemen van nieuw personeel en dat bestaande medewerkers wordt gevraagd om ergens anders binnen X aan de slag te gaan.

Twee maanden geleden kreeg Project Wing nog toestemming om drones te testen op de campus van de universiteit Virginia Tech. De drones gaan daar burrito’s bezorgen. De tests worden uitgevoerd om te kijken hoe mensen op de onbemande vliegtuigjes reageren en om te zien of de burrito’s heel en warm bij de klanten van partner, de mexicaansevoedselketen Chipotle, terechtkomen.

Een grote concurrent van X op het gebied van dronebezorging is Amazon. Het bedrijf begon in augustus met het testen van zijn bezorgdrones in het Verenigd Koninkrijk. Het is vanwege de wetgeving in de Verenigde Staten niet zomaar toegestaan om bezorgdrones te testen. De beperkingen van regelgeving staat de ambitie van Amazon in de weg. Daarom wijkt het bedrijf uit naar testlocaties buiten de Verenigde Staten.