‘Projectleider Apple Car verlaat Apple’

Zowel in de technologie, als autoindustrie volgt iedereen de geruchten over waar Apple bezig is op het gebied van auto’s. Ook al is het nooit officieel bevestigd, er is geen twijfel over mogelijk dat Apple een auto aan het bouwen is. Maar het team dat daar mee bezig is, Project Titan, moet het wel gaan doen zonder de man die hen de afgelopen twee jaar heeft aangestuurd. Steve Zadesky verlaat het bedrijf, zeggen bronnen tegen de Wall Street Journal [€]. 

Zadesky begon zijn carriere bij Ford, maar werkt al 16 jaar voor Apple. Hij werkte eerder aan onder meer de iPod en de iPhone en zijn officiële functie is nog steeds Vice President iPod/iPhone Product Design.

Of hij al weg is, of wanneer zijn laatste dag is, is onduidelijk. Apple wil tot op heden nog niet reageren tegenover Amerikaanse media. Zadesky zou vertrekken wegens “persoonlijke omstandigheden”.

Of het vertrek grote gevolgen heeft voor Apple’s autoplannen is onduidelijk. Afgelopen najaar meldde de WSJ, dat goede bronnen lijkt te hebben rond Project Titan, dat Apple de auto in 2019 af zou willen hebben. Nu schrijft de krant dat de deadlines het team te maken zou hebben met een hoge druk van bovenaf en dat het in 2019 pas klaar zou zijn met de technische voorbereidingen.