NorthBit: ‘275.000.000 Android-apparaten gevoelig voor hackers’

Het Israëlische onderzoeksbureau NorthBit dat gespecialiseerd is in het onderzoek naar software, heeft een rapport gepubliceerd waarin staat dat meer dan 275 miljoen android- apparaten gevoelig zijn voor hackers.

Volgens het rapport zijn de apparaten gevoelig voor hackers door Stagefright, Android’s mediaserver en mediabibliotheek. Google was afgelopen oktober ook al in het nieuws met Stagefright omdat toen ook al meer dan een miljoen apparaten gehackt konden worden door een beveiligingsfout in de mediabibliotheek.

Sinds oktober lijken de problemen die Google heeft met Stagefright nog steeds niet opgelost te zijn en constant terug te komen. Volgens NorthBit zijn momenteel de apparaten die draaien op Android versie 2.2, 4.0, 5.0 en 5.1, wat ongeveer 95 procent van alle Android-apparaten inhoudt, momenteel een mogelijk doelwit van hackers.

Hoewel NorthBit in staat was om een Nexus 5, HTC One, LG G3 en Samsung S5 te hacken, is het volgens het onderzoeksbureau niet heel gemakkelijk voor hackers. Google heeft momenteel een patch voor de bug vrijgegeven, maar deze moet wel verspreidt worden door fabrikanten en telecomproviders zelf.