Qualcomm ontwikkelt chip speciaal voor wearables

Qualcomm heeft een chip ontwikkeld speciaal voor wearables: de Snapdragon 2100. De eerder ontwikkelde chips van Qualcomm, die ook al in wearables werden gebruikt, zoals de Snapdragon 400, zijn eigenlijk bedoeld voor mobiele telefoons. Met deze chip wil het bedrijf zich verder positioneren binnen de productie van wearables.

De Snapdragon 2100 is 30 procent kleiner, heeft gevoeligere sensoren en gebruikt minder energie dan de Snapdragon 400-chip. En vooral dat laatste is erg belangrijk voor wearables, omdat daar geen grote accu in past. Daarnaast kan de chip data verzenden en ontvangen via wifi, bluetooth en er is ook een variant die gebruik kan maken van het 3G- en 4G-netwerk.

Qualcomm lijkt zijn chips steeds beter te willen afstemmen op het apparaat waar het voor bedoeld is. Tijdens de CES 2016 presenteerde het bedrijf bijvoorbeeld ook een chip speciaal voor drones. Eén van de belangrijkste voordelen daarvan is dat de apparaten daardoor langer meegaan. Volgens Qualcomm is deze nieuwe chip 25 procent zuiniger dan de Snapdragon 400.