Qualcomm toont mogelijkheden Snapdragon Flight: een speciale processor voor drones

Chipfabrikant Qualcomm demonstreert volgende week op de CES in Las Vegas de mogelijkheden die een speciale chipset voor drones biedt. Dit najaar kondigde het bedrijf al aan de speciale versie van de Snapdragon-processor, die wordt gebruikt in allerlei mobiele apparaten, te maken voor drones. Volgende week gaan we alle details horen.

Wat Qualcomm sowieso al bekend heeft gemaakt, is dat de chipset er voor zorgt dat drones goedkoper worden en langer kunnen vliegen op een accu. Het bedrijf claimt de vliegtijd van 20 naar maximaal een uur te kunnen oprekken, maar of die winst ook echt haalbaar is, is de vraag. De electronica van een drone gebruikt namelijk relatief weinig stroom als je het vergelijkt met de motoren van een drone.

Volgens de chipfabrikant zorgt de Snapdragon Flight er ook voor dat het mogelijk wordt drones te bouwen met geavanceerdere functies. Zo zou de chipset er voor zorgen dat er drones kunnen worden gebouwd die zelfsturend zijn en obstakels kunnen vermijden. In een bombastische promovideo laat Qualcomm dat zien:

Het is onbekend welke fabrikanten de Qualcomm-processor willen gaan gebruiken, maar het zou zomaar kunnen zijn dat volgende week meteen de eerste drone wordt aangekondigd op de CES.