Quantified Senioren: Doro en Withings willen ouderen aan activity trackers brengen

Het Zweedse Doro heeft een ambitieus plan om ouderen in het land aan de activity trackers te krijgen en op deze manier hun levensduur aanzienlijk te verhogen. Hun smartphones voor senioren gaat nauw samenwerken met de trackers van het Franse Withings.

Doro maakt speciale (smart)phones voor senioren en wil met deze nieuwe samenwerking bewijzen dat de adoptie van wearable technology onder een oudere doelgroep valt te versnellen zolang zij maar op maat worden geholpen.

De samenwerking met het  Franse Withings behelst nu dat men bij de aankoop van een Doro telefoon voor een uiterst schappelijke prijs hardeware kan aanschaffen Withings. In het huidige pakket vallen onder andere Smart Body Analyzer (weegschaal) en de Pulse Smart Activity Tracker.

Withings-Pulse

Bij Doro ziet men deze samenwerking slechts als een eerste stap en wil men in de nabije toekomst graag het gehele gezin gaan bedienen. Daarbij zit het bedrijf een app voor het hele gezin voor zich, die tevens is voorzien van alarmfuncties mocht er iets mis (lijken te) gaan met hulpbehoevende familieleden.

Prijs en beschikbaarheid van Doro’s Liberto 810 voor de Nederlandse markt zijn helaas nog niet bekend.