Quantified Woef: nieuwe activity tracker maakt de gezondheid van je hond inzichtelijk

Als de betrokkenheid van huisdieren op de tijdlijn van de hype cycle enigzins van invloed is op de succesratio, dan zit het wat betreft activity trackers wel snor. Want nadat je hond de eerste was die je gezelschap kwam houden op je social netwerk of met je mee aan het Twitteren sloeg, is het nu de beurt aan de eerste activity tracker voor je trouwe viervoeter: de Whistle.

Geen Fitbit, geen Fuelband en zeker geen BodyMedia of Withings vandaag. Nee, de hotste activity tracker van het moment is niet voor jezelf maar voor je trouwe viervoeter: de Whistle. Een slimme clip-on voor de halsband van je hond die direct met je smartphone synchroniseert.

Het klinkt wat ludiek, maar Whistle is een uiterst serieus product. Het team achter de tracker werkte samen met toonaangevende – Amerikaanse – dierenartsen om een uitgebreide database te maken van verzorgingstips voor diverse hondenrassen.

We translate that accelerometer data into info you can use and give you a snapshot of what your dog’s day looked like – walks, playtime and the time spent resting

Volgens oprichter Ben Jacobs doet Whistle vervolgens geen simpele vergelijking met bekende data, maar zoek het naar patronen of “vectoren”, zoals onrustige slaap of onderbroken speeltijd, indicatoren die aangeven dat er iets mis is in de omgeving van of met je trouwe maatje.

Dogster, Puppy Tweets en nu Whistle. Het is eigenlijk ook niet meer dan logisch dat ook activity trackers via Woef Of Mouth verder moeten groeien, toch?