Quartz brengt nieuwsapp uit waarmee je kunt chatten

De op financieel-economisch nieuws gerichte site Quartz heeft een nieuwsapp uitgebracht waarmee gebruikers kunnen chatten. De app verstuurt een aantal tekstballonnetjes met berichtjes, foto’s en gifjes. Via sommige tekstballonnetjes kunnen gebruikers doorklikken naar een artikel op de mobiele site van Quartz, die binnen de app geopend wordt.

Quartz springt hiermee in op de trend dat nieuws steeds meer mobiel wordt geconsumeerd. Tot nu toe had het geen app, enkel een responive website. De site schrijft dat het bij het ontwerpen van de app nadacht over hoe het nieuws eruit zou moeten zien als het puur op mobiel wordt gelezen. Quartz is niet de eerste die nieuws via een chat brengt, maar wel de eerste die daarvoor zijn eigen app heeft. Sommige media proberen nieuws al via WhatsApp aan de man te brengen, zoals in Nederland NRC Q. Ook buiten de journalistiek wordt geëxperimenteerd met een interface gebaseerd op een chat, zoals Bunq dat doet met mobiel internetbankieren.

Gebruikers kunnen op de chatberichten reageren met een standaardantwoord in de vorm van een vraag of emoji. Vervolgens krijg je meer informatie over het onderwerp en ben je na een chatgesprek van maximaal een minuut bijgepraat. De redacteuren van Quartz schrijven de chatberichten, speciaal voor de app.

quartz-app-notification-center

Verder kunnen de gebruikers notificaties in de vorm van een haiku ontvangen en is er een Apple Watch-variant waarmee gebruikers door middel van een emoji op de hoogte worden gehouden van de financiële markt.

De advertenties binnen de app worden op dezelfde manier als de redactionele content getoond. Door er op te klikken opent de pagina van de adverteerder. De app is nu alleen nog maar beschikbaar voor iPhone, maar Quartz wil binnenkort ook een versie voor Android uitbrengen.