Quell helpt je om chronische pijn te onderdrukken en te verlichten

Het is eindelijk zo ver, een wearable gaat ons helpen bij pijnverlichting. De Quell, een elektro-stimulatie wearable, verlicht en onderdrukt chronische pijnklachten.

Gezondheid wordt een steeds belangrijker thema rondom wearables, zeker sinds de lancering van Apple’s Healthkit. De Quell werkt momenteel nog niet met Healthkit, maar dit is een kwestie van tijd zo laat het bedrijf weten.

De Quell is als het ware een USB poort in het centraal zenuwstelsel - Frank McGillin, algemeen directeur QuellQuell werkt via neurostimulatie en stuurt nauwkeurig gecontroleerde elektrische signalen om de pijn te verlichten. De hoeveelheid signalen wordt door de Quell bepaald op basis van huidige metingen, waardoor het automatisch de meest effectieve methode kiest. De pijnverlichter is gemaakt voor patiënten met chronische pijnklachten zoals diabetische neuropathie, heupjicht, fibromyalgie en andere aandoeningen. De elektrische signalen worden via het centraal zenuwstelsel naar de hersenen gestuurd, waarna opioïden, pijnstillende stofjes, vrijkomen.

De Quell wordt om de kuit gedragen en is uitgerust met een oplaadbare lithium-ion batterij, een vervangbare elektrogeleider en een zachte etui. De elektrogeleider heeft een levensduur van ongeveer 2 weken, terwijl de batterijduur rond de 40 uur bedraagt.

Het apparaat is goedgekeurd door de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) en kost $249. Het product zal deze lente op de markt verschijnen.

ces-2015-banner-eventwall