‘Quentin Tarantino werkt aan laatste film voor pensioen’

Quentin Tarantino’s laatste film

Quentin Tarantino is verantwoordelijk voor een aantal van de populairste films ooit gemaakt, zoals Pulp Fiction. Maar zijn pensioen komt snel dichterbij. Toch lijkt hij niet zonder laatste knal uit Hollywood te willen vertrekken. Volgens bronnen van The Hollywood Reporter werkt hij nog aan één laatste film.

Een laatste film? Maar hij is nog zo jong! Toch komt de verwachting niet uit de lucht vallen. Tarantino heeft namelijk altijd gezegd dat hij maar een beperkt aantal films in zich heeft. Zijn doel was altijd om óf tien films te maken óf met pensioen te gaan als hij zestig is. Inmiddels heeft hij negen films gemaakt – als je de Kill Bill-films als één film telt – en hij wordt later deze maand zestig jaar oud. Zijn pensioen komt dus snel dichterbij.

Quentin Tarantino’s laatste film

Maar niet zonder laatste project, dus. Volgens de bronnen van The Hollywood Reporter werkt Tarantino nu aan een script genaamd The Movie Critic. Veel details zijn daar nog niet over, maar volgens de bronnen speelt het verhaal zich aan het einde van de jaren ’70 in Los Angeles af. Verder zou het verhaal een vrouwelijke hoofdrolspeler hebben.

De Amerikaanse nieuwswebsite speculeert dat het verhaal mogelijk over Pauline Kael gaat, die een zeer invloedrijke filmcriticus was. Ze overleed in 2001, maar had gedurende haar leven met regelmaat ruzie met filmmakers én mensen bij de uitgeverij. Ze schreef namelijk ook boeken en essays. Tarantino zou een enorm respect voor haar hebben, wat een reden zou kunnen zijn dat hij nu een film over haar gaat maken.

Volgens de bronnen is de filmmaker van plan om deze herfst de film te gaan regisseren. Wie de film gaat uitgeven, is echter nog onbekend. Ook is niet duidelijk wanneer we hem kunnen verwachten.

Wat gaat hij daarna doen?

Tarantino is niet van plan om helemaal te stoppen met werken na zijn pensioen. Mogelijk gaat hij nadat hij stopt met het maken van films nog in andere creatieve genres werken. Zo heeft hij eerder al interesse geuit in het maken van gelimiteerde series en toneelstukken. Twee jaar terug publiceerde hij bovendien een boek, wat het verhaal vertelt van Once Upon a Time in Hollywood, één van de films die hij maakte.

In totaal maakte Tarantino dus negen – of tien, afhankelijk van hoe je telt – films. Het gaat om Reservoir Dogs (1992), Pulp Fiction (1994), Jackie Brown (1997), Kill Bill Vol. 1 (2003), Kill Bill Vol. 2 (2004), Death Proof (2007), Inglourious Basterds (2009), Django Unchained (2012), The Hateful Eight (2015), Once Upon a Time in Hollywood (2019).

Foto: Shutterstock.com