Raak nooit je koffer meer kwijt met de Smart Unit

Voor veel mensen is vliegen een stressvolle situatie. Slecht geslapen en net op tijd van huis vertrokken zijn eerder regel dan uitzondering. Hoe vervelend is het dan dat je op de plaats van bestemming erachter komt dat jouw koffer een andere route heeft genomen.

Dit is één van de redenen dat een aantal mensen zo veel mogelijk spullen in hun handbagage proppen. Maar dat hoeft binnenkort niet meer. Op crowdfunding platform Kickstarter is een nieuw project gestart om het verlies van bagage te voorkomen.

Smart Unit, zoals het project heet, is een gadget dat je kunt verbinden met je smartphone en vervolgens in je bagage kunt stoppen. Het kleine apparaatje laat je weten waar de bagage is en wanneer het is aangekomen op de plaats van bestemming.

smart unit

Je vraagt je misschien af hoe je met een smartphone verbonden apparaat kunt vliegen, aangezien we in het vliegtuig onze smartphone in vliegtuigmodus moeten zetten. Het bedrijf heeft een oplossing bedacht om de SIM van het apparaatje automatisch uit te zetten tussen het opstijgen en het landen in. Op deze manier is het geoorloofd om met een verbonden apparaatje te vliegen.

De SIM kaart krijg je gratis bij het apparaatje en kun je een jaar lang kosteloos gebruiken. Na het eerste jaar wordt een kleine bijdrage gevraagd van 2 dollar per maand. Je kunt dan 18 locaties checken van de bagage. Wil je de app nog vaker gebruiken om de locatie van je bagage te checken? Dan kost het je 50 cent per keer.

584a964f5135e2e5c46e8fa223781767_large

De app vertelt je overigens meer dan alleen de locatie van je bagage. Stel dat iemand jouw koffer probeert open te maken of te stelen, dan krijg je direct een notificatie. Daarnaast kun je een ‘sub user’ aanmaken zodat je het apparaatje kunt uitlenen aan vrienden of familieleden.

smart unit 2

De app is op dit moment alleen beschikbaar voor Android en iOS, maar aan de Windows versie wordt gewerkt. Wat betreft de batterijduur, de batterij gaat ruim een week mee. Geen zorgen dus dat het apparaatje uitvalt op een lange vlucht.

De Smart Unit is momenteel in pre-order in de kleuren blauw, oranje en rood en kost 59 dollar. Vanaf maart zal het apparaatje op de markt komen.