Al je gadgets in één: Poco Supercomputer is een Raspberry Pi alleskunner

Bijna iedereen heeft tegenwoordig een smartphone in zijn zakken zitten waarmee hij Facebook bijhoudt, zijn mail checkt, video’s bekijkt en zelfs zijn bankzaken doet. Daarnaast zijn fitnesstrackers niet meer weg te denken uit onze wereld en hebben actiecamera’s een plekje in ons hart verovert. Designer Grant Sinclair heeft nu een speciale ‘supercomputer’ gelanceerd die al deze gadgets moet gaan vervangen in een gadget.

Sinclair heeft zijn Poco Supercomputer op Indigogo gelanceerd. Deze multifunctionele gadget heeft het formaat van een creditcard, is volledig open source en  dus volledig hackable. Hiermee hoopt Rasberry Pi gebruikers een ‘supercomputer’ te laten creëren, waarmee ze de meest uiteenlopende zaken kunnen doen.

De Poco Supercomputer heeft onder andere 3 micro USB-poorten, een micro HDMI-poort en een micro SD-poort. Daarmee verander je de Poco Supercomputer in bijvoorbeeld een actiecamera, een game console, fitnesstracker en smartphone.

Om dit te doen heb je volgens Engadget wel een beetje technisch inzicht nodig, maar de supercomputer komt ook met een instructieboekje. Doordat hij volledig opensource is en verschillende sensors bevat heeft het apparaat volgens  Engadget wel veel potentie.

Om het project te laten slagen is er volgens de makers $300.000 nodig en voor $380 ben jij een van de eersten die de supercomputer bezit als het project slaagt!