Razer komt met flink wat verbeteringen in zijn gaming-telefoon Razer Phone 2

Razer Phone 2

Razer heeft zijn tweede telefoon qua uiterlijk misschien weinig aangepast, maar binnenin zitten veel nieuwe upgrades. “We wilden het industriële ontwerp intact houden met een CNC aluminium frame, samen met sterke dual front stereo speakers”, aldus het bedrijf tegenover TechCrunch.

De telefoons van Razer zijn net als de andere producten van het bedrijf gericht op gaming. En de Phone 2 heeft dan ook specificaties die daarbij horen. Binnenin zit bijvoorbeeld een Snapdragon 845, de nieuwste en snelste chip van Qualcomm. Ook zit er een vaper-kamer koelingsysteem in de telefoon, die hitte van de bovenkant afvoert als je aan het gamen bent.

Naar eigen zeggen presteert de telefoon ook 30 procent beter dan de eerste variant. De accu is nog altijd hetzelfde, namelijk 4.000 mAh. Verder is het toestel water- en stofdicht.

Het gamen zelf doe je op een scherm van 5,7 inch, wat even groot is als de eerste generatie. Toch is het scherm wel verbeterd: de helderheid is met de helft verbeterd en de kleuraccuraatheid is ook verbeterd.

Uiterlijk

Qua uiterlijk zijn er dus niet veel verschillen. Maar er is wel een duidelijke wijziging gemaakt aan de achterkant: het logo van Razer kan nu oplichten met 16,8 miljoen kleuropties. Er zijn verschillende instellingen voor het licht, zelfs met de optie om hem op te lichten als je een notificatie krijgt. De kleurtjes kun je aanpassen op de app waar je een melding van krijgt.

De telefoon is vanaf 799 dollar te koop. De smartphone komt ook naar Europa, maar een Europese prijs is nog niet bekend.