Rechtszaak tussen Fitbit en Jawbone blijft groeien

Fitnessbedrijven Fitbit en Jawbone staan al een tijdje tegenover elkaar in de rechtbanken. Jawbone beschuldigt Fitbit van het stelen van bedrijfsinformatie: een werknemer die van het ene naar het andere bedrijf was overgestapt zou gevoelige gegevens hebben meegenomen. Deze rechtszaak lijkt alleen nog maar groter te worden, want Jawbone heeft zijn aanklacht uitgebreid. Fitbit wordt er nu niet meer van beschuldigd 18.000 bestanden te hebben gestolen, maar “minstens” 335.191 bestanden.

In de gestolen data zou zo’n beetje alles over Jawbone staan – van blauwdrukken voor producten tot productieprijzen en schema’s. Volgens Jawbone gebruikt de nieuwe Fitbit-tracker Alta technologie afkomstig uit deze documenten. Hoeveel van de 335.191 documenten gevoelige data bevatten, moet nog blijken. Er zullen geheid ook minder relevante bestanden tussen zitten, zoals lunchschema’s.

Een woordvoerder van Fitbit vertelt aan Engadget dat ze zich geen zorgen maken. In december vorig jaar zou de hoeveelheid bestanden al zijn bekendgemaakt. Het bedrijf denkt dat Jawbone de rechtszaak als een wanhoopsdaad heeft aangepast, om de zaak ernstiger te doen lijken. Fitbit denkt dat Jawbone met de rechtszaak zijn matige prestaties op de wearablemarkt probeert goed te maken. Fitbit is op dit moment marktleider.