Groep Zuid-Koreanen verliest rechtszaak tegen Samsung om ontvlambare Galaxy Note 7

Een groep van zo’n 1900 Zuid-Koreanen heeft een rechtszaak tegen Samsung rondom de Galaxy Note 7 verloren. Dat meldt het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap. De rechter vindt het moeilijk te geloven dat het terugroepen van de ontvlambare Galaxy Note 7 tot ‘onacceptabele hinder’ heeft geleid.

De groep wilde in totaal 935 miljoen Zuid-Koreaanse won (ongeveer 700.000 euro) zien ter compensatie van de problemen rondom de Galaxy Note 7. De accu van de telefoon kon oververhit raken en daardoor vlam vatten. Samsung probeerde de telefoons nog te vervangen, maar toen bleek dat ook bij vervangende toestellen het probleem niet was opgelost, stopte het Zuid-Koreaanse bedrijf helemaal met de smartphone.

De Zuid-Koreanen wilden een compensatie omdat ze op eigen kosten een bezoek moesten brengen aan servicepunten van Samsung, schrijft Yonhap. De Galaxy Note 7 is door zijn problemen nooit in Nederland beschikbaar geweest.

Samsung heeft mensen die het toestel hebben gekocht een vervangende Samsung-smartphone aangeboden. Ook konden de kopers hun geld terugkrijgen. Volgens het bedrijf zijn bijna alle toestellen inmiddels ingeleverd. Het bedrijf heeft een software-update naar de resterende smartphones gestuurd om hun werking te beperken.

Binnenkort presenteert Samsung de opvolger van de mislukte smartphone, de Galaxy Note 8.