Recon lanceert SNOW2: Dé head-up display voor fanatieke wintersporters

Nog altijd hoog op mijn verlanglijstje: de head-up display in je goggles van Recon. De vorige maand gelanceerde SNOW2 is de vierde generatie en legt de lat nóg een stukje hoger dan zijn voorgangers. En dat met de mooiste wintersportmaanden nog in het verschiet.

De nieuwe SNOW2, opvolger van de populaire HUD, is een echte krachtpatser: een dual-core processor maakt het kleine apparaatje niet alleen 3x sterker dan zijn voorganger, hij is ook nog eens 35% effectiever met de batterij.

recon_snow2_specs

Maar misschien nog wel de grootste verbetering zit hem in de helderheid van een display. Met een WQVGA breedbeeldscherm is de SNOW2 stukken beter te lezen, iets wat overigens ook te maken heeft met een verbeterde grafische processor, zodat helderheid en contrast nog sterker zijn verbeterd.

De SNOW2 geeft real-time een aantal interessante statistieken terug zoals snelheid, afdaling, airtime van je jumps en uiteraard de afstand van je run. Daarnaast heeft de hud een ingebouwde GPS waarmee je niet alleen kunt navigeren zonder papieren kaartje, maar ook je vrienden op de piste kunt achterhalen.

recon_snow2_stats

Gekoppeld met iOS of Android devices wordt de SNOW2 ook direct een verlengstuk van je telefoon. Zo kun je direct zien wie je belt op de piste of kun je al rijdend een binnenkomende SMS lezen. Daarnaast kun je via de hud je muziek bedienen zonder je smartphone uit je jas of rugzak te halen.

Aan de slag met de SNOW2 is geen goedkope aangelegenheid: in combinatie met een UVEX goggle kom je al snel op $549. Dat is berg geld voor een gadget als dit en de vraag is of de gemiddelde wintersporter niet beter af is met de adviezen van bijvoorbeeld Snowciety.

Mocht je niet schrikken van de aanschaf, kun je de SNOW2 inclusief UVEX goggle via de site van Recon bestellen. En dan maar hopen dat hij ruim voor je eerste afdalingen binnen is, natuurlijk!