Red Bull mengt zich in League of Legends met eigen esports-team

Red Bull League of Legends

Red Bull eSports heeft een geheel nieuw team samengesteld voor League of Legends: de Red Bulls. Het team wordt geleid door voormalig h2k- en Team Vitality-speler Raymond “kaSing” Tsang. Samen met de andere teamleden doet hij mee aan de EU LCS Summer Challenger Series Qualifiers-wedstrijd.

Tijdens die wedstrijd wordt besloten welke vier teams strijden in het kampioenschap. De twee teams die uiteindelijk overblijven mogen meedoen aan de EU Challenger Series.

Logische stap

Dat Red Bull meedoet aan wedstrijden van dit spel is niet geheel verrassend. Het bedrijf had eerder al diverse spelers die het merk moesten vertegenwoordigen in diverse vechtspellen. Bovendien sponsort de organisatie al jaren spelers en teams en heeft het een eigen website over esports. Een eigen team beginnen is dan ook een logische volgende stap.

De wedstrijden van de Qualifiers-serie beginnen vandaag al. Vanavond om 6 uur speelt het team van Red Bull tegen Euronics Gaming. Zaterdag zijn de laatste wedstrijden en weten we welke vier teams er doorgaan naar het kampioenschap. Die finale vindt zondag plaats om 2 uur ’s middags. Alle wedstrijden zijn hier live te bekijken.