Camerafabrikant RED presenteert ‘holografische smartphones’ van 1200 en 1600 dollar

RED Hydrogen One

RED, het bedrijf dat vooral bekend is van zijn high-end professionele videocamera’s, heeft een ‘holografische smartphone’ aangekondigd: de Hydrogen One. Het gebruik van een bril voor virtual of augmented reality is daardoor niet meer nodig, claimt het bedrijf. Het apparaat is beschikbaar in twee varianten: met een aluminium (1.195 dollar) of met een titanium behuizing (1.595 dollar).

Dankzij het holografische scherm van 5.7 inch is het mogelijk om diepte te zien. Het scherm wisselt, volgens de fabrikant, eenvoudig tussen 2D en 3D voor ervaringen in augmented of virtual reality. Het toestel draait op Android, maar heeft een aantal extra’s ingebouwd die het maximale uit virtuele 3D-werelden te maken. Zo is het met behulp van een algoritme mogelijk om stereogeluid om te zetten naar 3D-geluid.

Meer details over het scherm of de smartphone heeft de fabrikant tot nu toe niet naar buiten gebracht.

Levering

De Hydrogen One is nu al te koop, maar wordt pas in het eerste kwartaal van 2018 geleverd. Hoeveel exemplaren van de Hydrogen One nu verkrijgbaar zijn is niet bekend. Wel zegt het bedrijf dat de tweede reeks smartphones waarschijnlijk lang op zich laat wachten. Bovendien gaat de prijs waarschijnlijk ook nog omhoog.