Reddit gaat eigen nieuwssite starten – maar dan zonder reacties

Discussieplatform Reddit gaat een eigen nieuwswebsite starten. Upvoted wordt een verzameling aan interessante onderwerpen verspreid over het internet, die door een vast team aan redacteuren worden behandeld. Iedere dag worden er zo’n twintig onderwerpen op de website besproken.

Daarmee slaat Reddit een compleet andere richting in. Reddit draait zelf op zijn community, die iedere dag gezamenlijk bepaalt wat de interessantste onderwerpen zijn. Dat idee wordt bij Upvoted opzij geschoven, om te kiezen voor een traditioneler redactiesysteem.

Reacties zijn ook niet op Upvoted te vinden. Wil je over een artikel praten? Dan word je doorverwezen naar Reddit, waar links naar artikelen worden getoond. Het zorgt ervoor dat je geen enkele andere gebruiker op Upvoted zult aantreffen. Opmerkelijk, aangezien de community van Reddit de afgelopen maanden voor veel ophef heeft gezorgd.

Upvoted is nog niet van start gegaan, maar Wired kreeg alvast een vroeg kijkje in de keuken. Eén conclusie konden zij meteen al trekken: qua inhoud wordt Upvoted een vrij traditionele nieuwssite, met daarop verhalen, infographics, illustraties, podcasts en meer. Upvoted houdt zich bezig met wat op dit moment interessant is, maar beperkt zich daarbij niet tot tech. Ook algemeen nieuws, sport, dieren en lifestyle komen aan bod.

Wanneer Reddit precies met Upvoted van start wil gaan, moet overigens nog blijken. Het domein is alvast geclaimd, maar bezoekers moeten een wachtwoord invoeren om de site te bekijken.