Reddit: ‘Wij zullen nooit vragen om je echte identiteit’

Op discussiesite Reddit zal het nooit verplicht worden om een account aan te maken met je echte identiteit of naam. Dat heeft medeoprichter Steve Huffman gezegd tijdens conferentie SXSW, meldt NU.nl. Volgens Huffman is het erg belangrijk om de controle te hebben over je eigen identiteit.

“We gaan nooit eisen, en ik zeg niet snel nooit, dat je je identiteit uit de echte wereld moet gebruiken”, aldus Huffman. Er staat nu dan ook al in de regels van het platform dat je de identiteit van andere gebruikers niet mag onthullen.

Verschillende identiteiten

De reden dat Huffman hier op in ging, heeft te maken met de controversiële uitspraken die soms op de site gedaan worden. Daardoor vragen sommigen zich af of de gebruikers met hun echte naam zouden moeten inloggen. Maar volgens Huffman is dat dus geen optie.

Mensen hebben volgens hem namelijk verschillende identiteiten. Op Reddit zou dat dus ook mogelijk moeten zijn. “Je bent iemand anders op je werk dan thuis en dan als je je hobby uitoefent. Dat is belangrijk en daarvoor moet ruimte zijn op Reddit”, stelt Huffman.