Regen? UmbraCity zorgt ervoor dat jij nooit meer nat regent

Leuke en oprechte bedrijven die de deeleconomie werkelijkheid proberen te maken: ze bestaan nog. De universiteit British Columbia-Vancouver is samen met studenten UmbraCity begonnen, een dienst waarbij iedereen, gratis, een paraplu kan lenen.

Het systeem is simpel, door je ID-kaart langs het rek te halen kun je een paraplu meenemen. Als je hem uiteindelijk binnen twee dagen weer terugzet in één van de rekken ben je niets kwijt. Je zet hem terug en door de RFID-tag die in de paraplu zit, ziet de machine dat de paraplu weer staat waar hij hoort.

Als je de paraplu langer houdt dan twee dagen ga je 2 dollar per dag betalen, met een maximum van 20 dollar. Deze kosten worden afgeschreven van je creditcard, die verplicht is bij het aanmaken van een account voor de dienst. Je hoeft niet bang te zijn dat je extra moet betalen als de paraplu kapot gaat, UmbraCity recyclet iedere paraplu kosteloos.

Gratis paraplu's

De dienst is momenteel alleen te gebruiken voor studenten van de universiteit en er zijn geen concrete plannen om de dienst op meerdere plekken aan te bieden. Het interessante concept zou prima passen bij openbaar vervoer-bedrijven, maar zal dan waarschijnlijk wel geld gaan kosten.

12027129_729472370491782_552860755912745888_o-962x644