Relive tovert jouw fietsrit om in een prachtige 3D-animatie

Relive

Geanimeerde video’s zijn niet nieuw en het verzamelen van activiteitsdata ook niet. Maar Relive, een Nederlandse startup, weet van deze twee dingen wel iets geheel nieuws te maken. Hun app maakt namelijk geanimeerde 3D-video’s van fietsritten op basis van foto’s en data verzameld door wearables. TechCrunch besteedt vandaag aandacht aan het bedrijf.

Hoewel het leuk is om data van je activiteiten te verzamelen, vertellen die cijfers vrij weinig over wat je nu echt hebt gedaan. Die data wordt door Relive gevisualiseerd en je foto’s van bepaalde punten worden automatisch toegevoegd. Zo kun je je fietstocht dus echt herleven.

“Voor onze gebruikers is dit de eerste keer dat ze hun vrienden en familie hun rit echt kunnen laten beleven. Iedereen kan begrijpen wat je tijdens een rit hebt bereikt, of je nu over grote hoogten bent geklommen, een lange afstand hebt afgelegd of een prachtig uitzicht hebt gezien”, vertelt medeoprichter Yousef El-Dardiry.

Succes

De oprichters kregen het idee toen ze gingen fietsen tijdens een vakantie in Tenerife vorig jaar. “We realiseerden dat er een kans was die we absoluut moesten pakken. Dus we begonnen ons idee tijdens diezelfde vakantie al te bouwen”, vertelt El-Dardiry.

En het blijkt een succes: “Toen we onze eerste versie ongeveer een jaar geleden deelde, verspreidde het zich snel en begonnen duizenden fietsers over de gehele wereld het te gebruiken.” De app wordt nu gebruikt door professionele fietsers en hobbyisten. Inmiddels hebben bijna een half miljoen mensen zich aangemeld, die samen 100.000 video’s per dag maken. De app werd zelfs al gebruikt door professionele fietsers om hun voortgang in de Tour de France bij te houden.

Voor de makers is er echter nog wel een nadeel: er wordt nog geen omzet opgehaald met de app. “Om eerlijk te zijn moeten we nog een zakenmodel bedenken. Met onze huidige groei moet dat niet moeilijk zijn, zeker niet wanneer we een miljoen gebruikers hebben. Die mijlpaal verwachten we deze zomer”, aldus El-Dardiry.

Relive werkt momenteel met wearables van Strava en Garmin. De app is gratis te downloaden voor iOS en Android.