Rent the Runway: Dure designer jurkjes huren voor weinig

Voor tassen en schoenen kenden we dit concept al langer: Dure Designer wear hoef je tegenwoordig niet meer aan te schaffen, je húúrt ze gewoon. Hetzelfde geldt vanaf nu voor jurkjes, want zeg nu eerlijk:Vaker dan 1x kun je die opvallende Cavalli cocktaildress toch niet aan. Bij Rent the Runway kan het, vanaf een paar tientjes per jurk.

Beetje jammer is nog wel dat je Rent the Runway eerst een invite moet krijgen, en als je die zoals ik eindelijk binnen hebt kom je er al snel achter dat de service vooralsnog alleen in de Verenigde Staten beschikbaar is.

Ook de collectie is op dit moment met ca. 30 ontwerpers nog erg klein. Tussen de relatief ‘goedkope’ jurkjes van Cavalli, Moschino en Diane von Furstenberg zijn de creaties van Giambattista Valli een dure uitschieter op de site. De huurprijs is dan ook evenredig aan de originele prijs van de jurk: voor een $500 dollar Alice + Olivia jurkje betaal je slechts 50 dollar, een $4000 jurk van Valli komt neer op een huurbedrag van 200 dollar.

Voor wie in New York woont is deze site in elk geval een uitkomst: Er wordt namelijk nog dezelfde dag van bestelling bezorgd. Indien beschikbaar mag je er zelfs gratis een extra maat bij bestellen, als je daarover twijfelt. Wanneer krijgen we dit in Amsterdam/Nederland?