Reuters: ‘Uber wil 100.000 semi-autonome auto’s kopen’

Uber zou van plan zijn om 100.000 semi-zelfrijdende auto’s te kopen. Dat schrijft persbureau Reuters op basis van een anonieme bron binnen de auto-industrie.

Het bedrijf zou afgelopen vrijdag een order hebben geplaatst bij Mercedes-Benz, dat onderdeel is van Daimler. Een andere bron zou dat echter weer ontkennen. Zowel Uber als Daimler hebben tegenover het persbureau geweigerd om te reageren.

Of de geruchten waar zijn is dus afwachten tot een partij met wat concreter nieuws naar buiten komt. Uber groeit als een malle, maar maakt nog steeds verlies. Bloomberg schreef eind vorig jaar dat het bedrijf werd gewaardeerd op 62,5 miljard dollar. Het bedrijf is al langer geïnteresseerd is in zelfrijdende auto’s: vorig jaar gingen ze voor het eerst de weg op. Wat het bedrijf met zo’n groot wagenpark semi-autonome auto’s zou moeten, is niet bekend.

Mercedes-Benz werkt aan een systeem dat ze Intelligent Drive noemen. Het is een aanpak die veel andere autofabrikanten ook hanteren: door middel van camera’s en sensoren leest de auto zijn omgeving af. Net zoals veel andere partijen heeft Mercedes-Benz daarin bijvoorbeeld adaptive cruise control ingebouwd, waarbij de auto zelf de afstand tot zijn voorganger houdt.

Het bedrijf was er relatief vroeg bij, want in 2013 maakten de eerste auto’s met autonome functies van het bedrijf al op de weg. Moederbedrijf Daimler bracht in oktober vorig jaar ook een zelfrijdende vrachtwagen de weg op.