V2: Hai hai Google Wifi, bye-bye slechte verbinding

Je had er waarschijnlijk helemaal niet over nagedacht, maar je bent waarschijnlijk toe aan een nieuwe router thuis. Da’s geen weinig subtiele subliminal messaging, maar wel de uitleg waarmee Google hun router, de Google Wifi onder de aandacht wil brengen. En ongelijk hebben ze niet!

Want ook Michiel en Johan dachten de beschikking te hebben over een prima wifi-netwerk in hun huis. Hoeveel ruimte er voor verbetering is, blijkt pas wanneer de heren met de Google Wifi aan de slag gaan.

De slimme router van Google creëert een zogenaamd ‘mesh-netwerk’, een spinneweb van data door je huis, waardoor de verbinding tussen je apparaten en je router zo stabiel mogelijk is.  Daarnaast test de router op gezette tijdens de omgeving voor eventueel storende signalen in je omgeving. Last van de router van de buren? Dan schakelt de Google Wifi direct je hele netwerk om naar een ander kanaal! Ideaal voor appartementen en drukke wijken!

Luister naar de ervaringen van Michiel en Johan in de nieuwste aflevering van V2:

Wil je reageren op deze podcast? Dat kan natuurlijk! Stuur ons een berichtje via Twitter naar Michiel of Johan of natuurlijk via Facebook.

Wil je er zeker van zijn dat je de volgende V2 niet mist? Abonneer je! In de meeste podcast-apps – zoals Podcasts van Apple, Pocket Casts en Overcast – kun je gewoon zoeken op V2 en vind je ons vanzelf. Je kunt ons op pc of Mac beluisteren via onder meer iTunesTuneIn en Pocket Casts. En uiteraard hebben we ook een RSS-feed die je kunt toevoegen aan een podcast-app.