Jabra Elite Active 75t: Noise cancelling-oordopjes zoals je ze nog nooit gehoord hebt

Jabra elite active 75t

Goede oordopjes zijn heel wat waard, maar al helemaal wanneer ze draadloos zijn, ontdekte ik. Nooit meer het probleem dat de daadjes van de oordoppen achter je fiets blijven hangen terwijl je deze op slot probeert te zetten, de draden die volledig in de knoop zitten of blijven hangen aan de deurklink. Maar wat zijn nou echt goede oordoppen? Welke earplugs zijn het geld waard om in te investeren?

Ik kreeg de kans om de Jabra Elite Active 75t noice cancelling earplugs uit te proberen en ik kan alvast zeggen: dit is een regelrechte aanrader.

Jabra Elite Active 75t

De Jabra Elite Active 75t heeft is waterdicht en bestemd tegen zweet en stof. Sport je veel en doe je dit het liefst met een koptelefoon of oordopjes in? Dan zijn deze oordoppen echt aan jou besteed. Normaal gesproken gebruik ik Apple Airpods en moet ik eerlijk bekennen dat ik niet een heel groot fan ben van in-ear oordopjes. Totdat ik deze van Jabra testte. Want dankzij de verschillende maten die worden meegeleverd, zitten de oordopjes zelfs voor mij heel comfortabel – normaal zijn deze namelijk altijd te groot.

Een ander groot pluspunt is dat je twee devices tegelijk kunt koppelen (en tot wel acht in totaal). Dat zorgt ervoor dat ik altijd verbonden ben met mijn smartphone én laptop en dat ik deze om en om kan gebruiken terwijl het geluid via de oordopjes gaat.

Jabra

Beeld: Jabra

Design

Ik moest even wennen aan het design, ze steken namelijk ietsje uit mijn oor en dat vond ik er in het begin nogal vreemd uitzien. Maar hoewel ik de Airpods voorheen vond lijken op opzet tandenborsteltjes voor een elektrische tandenborstel, veranderde dat beeld ook al vrij snel. Dat ging met deze oordopjes eigenlijk nog sneller.

Normaal gesproken heb je te maken met touch-regeling op draadloze oordoppen, maar bij de Jabra Elite Active 75t gebruik je de knoppen die op de oordoppen zitten. En dat is ontzettend praktisch. De bedieningsknoppen zijn gemakkelijk te bedienen en je kunt zelf de instellingen veranderen in de Jabra Sound+ app.

Active Noise Cancelling

Ik had nog nooit eerder oordopjes geprobeerd waar Active Noise Cancelling op zat en wat een verademing is dat! Ik kan me voorstellen dat wanneer je eindelijk weer met z’n allen op kantoor mag zitten, dat dit een ideale oplossing is om je even terug te trekken en geconcentreerd te kunnen werken. Als ik nu met mijn hond door de stad wandel en ik vrijwel niets meer kan verstaan door bijvoorbeeld het drukke verkeer, kan ik heel gemakkelijk switchen naar de noise cancelling-functie, totdat ik weer bij een wat rustigere straat ben aangekomen. Zo hoef ik niets te missen van de podcasts die ik luister tijdens het wandelen.

Hear Through

Een andere functie waar ik positief over verrast ben is de Hear Through functie. Wanneer je op de fiets zit met de oordopjes in en evengoed alert wil zijn van al het verkeer om je heen, is dit de ideale functie. De geluiden worden namelijk versterkt, zodat je ondanks de in-ear oordoppen, alle omgevingsgeluiden nog goed kunt horen. In de app kun je zelf aangeven hoe sterk je de omgevingsgeluiden wilt horen.

Accuduur

De accu van de Jabra Elite Active 75t oordopjes gaat láááng mee! Zelf geeft Jabra aan dat de oordopjes een accu van 28 uur te hebben. Een beetje overdreven, dacht ik eerst nog. Maar dat bleek zeker niet het geval. Bij normaal gebruik kun je zo’n 7,5 uur gebruik maken van de oordopjes voor muziek en gesprekken. Als de oplaadhouder helemaal vol zit, kun je de oordoppen bijna vier keer volledig opladen. Zijn zowel de oordoppen als de oplaadhouder helemaal leeg? Dan duurt het slechts 2,5 uur voordat het weer helemaal vol is.

Personaliseer het geluid in de app

De eerste keer dat ik de oordopjes kon gebruiken, vond ik het geluid ietwat ‘blikkerig’ overkomen. Maar na wat aanpassingen in de app ben ik hier zeer tevreden over. Hetzelfde gold voor de noise cancelling-functie: ik kon namelijk nog een hoop omgevingsgeluiden horen in het begin. Totdat ik erachter kwam dat je ook dit helemaal kunt personaliseren.

Het is aan te raden om direct bij het gebruik van de oordoppen een geluidstest te doen. Zo worden de Jabra oordoppen helemaal op maat gemaakt naar jouw gehoor. Dit geldt uiteraard ook voor de noise cancelling optie. Elke oor is anders, dus de kans is groot dat ook je linker en rechteroor andere geluiden oppikken.

Verder kun je de functie van de bedieningsknoppen ook regelen in de app. De verschillende opties zijn 1 tot 3 keer drukken voor beide kanten, of de knop ingedrukt houden. Bij het ingedrukt houden van de knoppen, kun je het volume reguleren. Ontzettend handig wanneer je bijvoorbeeld op de fiets zit en geen boete wilt riskeren om het geluid net even wat harder of zachter te zetten.

Jabra Elite Active 75t

Beeld: Google Play Jabra Sound+

De Jabra Elite Active 75t zijn te koop bij Coolblue, Bol.com of via de website van Jabra zelf. De prijs is rond de €150,-. 

Eindoordeel

Jabra Elite Active 75t

8

Pluspunten

  • Pasvorm
  • Geluid
  • Personalisering
  • Active Noise Cancelling en hear trough
  • Accuduur

Minpunten

  • Batterijduur alleen in app te zien
  • Extra betalen voor draadloos oplaadbare case
De Jabra Elite Active 75t zijn geweldige in-ear oordopjes mét Active Noise Cancelling. Ideaal voor tijdens het sporten, want ze zijn zweet- en stofbestendig. Maar ook om gewoon thuis of op kantoor te kunnen gebruiken. Dankzij de verschillende rubbertjes in de maten S, M en L werkt de pasvorm voor iedereen. Personaliseer het geluid volledig naar eigen wens in de Jabra Sound+ app.
Batterijduur
9.0
Comfort
8.0
Design
7.0
Gebruikersgemak
7.0
Geluidskwaliteit
9.0
Noise-cancelling
8.0