Numrush

Review Skullcandy Crusher Wireless: Betaalbare koptelefoon met top geluid

Eén ding dat je moet realiseren bij het opzetten van de Skullcandy Crusher Wireless is dat hij máár 145 euro kost. Dat is veel geld, maar niet voor deze koptelefoon.

De draadloze Crusher heeft een aantal opvallend eigenschappen voor een koptelefoon van die prijs. Allereerst is dat de accuduur. Skullcandy belooft 40 uur op één laadbeurt, maar wij hebben hem nog niet aan het stopcontact hoeven hangen. We hebben dus ook niet precies kunnen testen hoelang hij mee gaat — een indrukwekkende eigenschap.

Geluid met extreme bassen (die je gelukkig ook uit kunt zetten)

Wat naast die enorme accuduur opvalt, en waar Skullcandy met deze koptelefoon op inspeelt, is de enorme bassen die je in kunt stellen. Aan de linkerkant van de koptelefoon zit op de schelp een schuifje dat omhoog en omlaag kan om de bas in te stellen. Wanneer je hem helemaal omlaag hebt, heb je eigenlijk normaal geluid dat een beetje vlak is. Maar als je dat schuifje maar een klein beetje omhoog doet hoor je de bas al toenemen. Dat is fijn wanneer je tussen verschillende stijlen wisselt en daarbij bepaalde voorkeuren hebt.

Al had de range van die schuif wat mij betreft wel een stuk kleiner gekund. Als je hem voluit zet overstuurt je muziek volledig met keiharde bassen waarna het een uitdaging is om nog 10 seconden verder te luisteren.

Comfortabel om uren op te hebben

Verder valt het comfort van de koptelefoon op. Hij sluit goed aan en ook na uren op je hoofd doet hij geen pijn. Ondanks dat hij groot is — hij valt over je oren heen — en dus wat lomp is, voelt hij licht genoeg om bijvoorbeeld mee te gaan hardlopen.

Als je je dan in het openbaar beweegt is het wel belangrijk om goed rond je te blijven kijken, want ondanks dat de Crusher niet over noise cancelling beschikt hoor je ook bij laag volume bijna niets van je omgeving. Dat heeft met de goede afsluiting rond de oren te maken.

Omdat hij zo goed afsluit en je de bas aan kunt passen is hij niet alleen fijn om te gebruiken voor het luisteren naar muziek. Ook films en series komen meer tot leven met deze koptelefoon dan bijvoorbeeld oordopjes.

Bouwkwaliteit kan op bepaalde punten beter

Zijn er dan geen nadelen? Jawel. De bouwkwaliteit kan op bepaalde plaatsen zeker beter. Over het algemeen voelt hij goed op je hoofd en kan hij tegen een stootje, maar met name de knoppen op de koptelefoon kunnen beter.

Het eerder genoemde schuifje voor de bas aan de linkerkant voelt gammel aan, waardoor je het gevoel hebt dat hij er ieder moment mee op kan houden. Ook aan de rechterkant zitten knoppen die goedkoop aanvoelen.

Aan die kant zitten een + een – en een ronde knop waar je mee kunt pauzeren, maar die ook als aan-/uitknop fungeert. Die knoppen moet je hard indrukken en er zit wat vertraging op de reactie, waardoor je niet zeker weet of hij doet wat je wil. Als oplossing greep ik toch liever even naar mijn telefoon om een aanpassing te doen en gebruikte ik die knoppen nauwelijks.

Conclusie

De Skullcandy Crusher Wireless is dus geen perfecte koptelefoon, daarvoor zijn er te veel schoonheidsfoutjes. Maar om deze koptelefoon betaalbaar te houden moest Skullcandy ergens besparen en dat is begrijpelijk. Als je dan ergens op moet besparen zijn dat de knopjes, aangezien je die het minst gebruikt. Het draagcomfort en het geluid zijn het belangrijkst, en die twee punten zijn bij deze koptelefoon uitstekend wat een top prijs/kwaliteit oplevert — zeker voor 149 euro.