Stijlvol bellen en bewegen met de Huawei Talkband B2

In maart kondigde Huawei haar nieuwe generatie wearables aan, waaronder de Huawei Talkband B2. Een stijlvol vormgegeven horloge die onder andere je stappen telt en nachtrust monitort, maar met een mogelijkheid om een deel los te koppelen en te gebruiken als Bluetooth headset.

Het meest opvallende aan de Talkband B2 is het uiterlijk. De Talkband B2 heeft een stijlvolle vormgeving, is beschikbaar in zwart, zilver en goud en het apparaat is voorzien van een metalen behuizing.

Stijlvolle activiteitentracker

Als je zoekt naar een activity tracker die in het oog springt door de gadget look, dan moet je verder kijken. De Huawei Talkband B2 is prachtig vormgegeven en ziet er helemaal niet uit als een typische gadget. En afhankelijk van welk bandje je kiest, past het apparaat altijd bij jouw look.

De Talkband B2 is verkrijgbaar in het zwart, zilver en goud. Het horloge is ongeveer 2 centimeter breed en past dus ook goed bij een vrouwenarm. Wel is de Talkband redelijk dik, bijna anderhalve centimeter. Verder is het horloge comfortabel om de arm tijdens het dagelijks dragen, maar bij sommige activiteiten kan hij wat in de weg zitten (slapen, aankleden). Het schermpje is prima te lezen, behalve in de felle zon.

huawei talkband b2

Razendsnel opladen

Je laadt de Huawei Talkband B2 op met een Micro USB kabel die meegeleverd is. Bij het gebruik van een USB lader in een stopcontact laadt de wearable razendsnel op; na iets meer dan een uur is het horloge weer vol. Huawei belooft dat de batterij vijf dagen mee gaat en dat je zes uur met de headset kan bellen. In onze ervaring is het horloge de eerste paar keer veel sneller leeg. Het langste dat hij op één keer opladen meeging, was zestig uur.

Het horloge is water en stof bestendig. De Talkband B2 kan een half uur lang op 1 meter diepte liggen. Regen of afwassen is dus geen probleem. Als je graag warme douches neemt wordt het lastiger, het horloge kan alleen tegen koude douches. Ook wordt het niet aangeraden met de Huawei Talkband B2 te dragen bij het wassen van je auto, zwemmen of (scuba)duiken.

huawei talkband b2

Activity tracker en headset in één

De Huawei Talkband B2 heeft verschillende functies. Niet alleen is het een activity tracker en headset in één, voor de handigheid zijn ook een aantal andere functies toegevoegd.

Dat activity tracking doet de Talkband B2 redelijk nauwkeurig. De stappen worden ruim geteld; waar ik twee stappen zet, worden er meestal drie geteld. Stappen die je binnenshuis zet, worden echter vaker niet dan wel geteld. Samen heft het elkaar dus op. De Talkband B2 meet automatisch wanneer je gaat fietsen, slapen of hardlopen en dat doet hij zoals het hoort. Je activiteiten kijk je na via de app op je telefoon, die zowel voor Android als iOS beschikbaar is.

Het bellen gaat daarnaast prima met de headset. Het is goed te verstaan en ook de persoon aan de andere kant van de lijn hoort jou goed. Je neemt een gesprek aan en hangt op met de knop op de headset. Wat minder is, is dat het even lastig is om de headset goed in je oor te krijgen en dat als die eenmaal zit, hij niet voelt alsof de headset ‘vast’ zit. Ook schakelt het gesprek door naar de headset terwijl je die nog in je horloge hebt zitten en je zelf het gesprek met de telefoon opneemt. In dat geval moet je snel de headset in je oor doen of de Bluetooth verbinding verbreken.

De andere handige functies zijn onder andere auto lighting. Het scherm zou automatisch aan moeten gaan als je je arm naar je gezicht beweegt. Dit gebeurt niet altijd, dus dan moet je even op het knopje drukken. Auto lighting reageert wel op heftig zwaaien of een tikje van bijvoorbeeld een armband.

En heb je een zittende baan? De Huawei Talkband B2 helpt je herinneren wanneer je te lang zit. Via de app stel je gemakkelijk in hoe vaak dat moet gebeuren, intervals van 30 tot 120 minuten. Fijn! Wat minder is, is dat de stappen in een gebouw meestal niet worden geteld en je dus niet simpelweg een rondje in je kantoor kan lopen die mee tellen.

De gegevens van de app kun je ook delen op het platform van Jawbone en met MyFitnessPal. De app is simpel en begrijpelijk en laat duidelijk een overzicht zien van jouw activiteiten van die dag en nachtrust van de nacht ervoor.

huawei talkband b2

In het kort

De Huawei Talkband B2 is een stijlvolle wearable die doet waar hij voor gemaakt is: activiteiten meten en handsfree bellen. Hij laadt snel op en is water- en stofbestendig. Het apparaat geeft aan wanneer je te lang zit, laat een goede kwaliteit geluid horen en heeft een duidelijke app.

Wil je meer weten over de Huawei Talkband B2 of de andere wearables uit onze #wearablewednesday? Zorg dan dat je er 1 juli a.s. bij bent tijdens Wearable Wednesday Live op het hoofdkantoor van T-Mobile! Toegang is gratis, aanmelden doe je hier.

Eindoordeel

Huawei Talkband B2

7.5

Pluspunten

  • Stijlvol ontwerp
  • Snel opgeladen
  • Stof- en waterbestendig
  • Uitwisselbare bandjes
  • Comfortabel

Minpunten

  • Niet leesbaar in de zon
  • Auto lighting werkt niet altijd
  • Headset lastig in te doen
  • Headset neemt ook in horloge op
De Huawei Talkband B2 is een stijlvol vormgegeven horloge die onder andere je stappen telt en nachtrust monitort, maar met een mogelijkheid om een deel los te koppelen en te gebruiken als Bluetooth headset.
App & Software
6.0
Design
9.0
Draagbaarheid
8.0
Gebruikersgemak
7.0