Revolv verbindt alle smart apparatuur in je huis

Steeds meer apparatuur voor een smart home komen op de markt. Zo was er al een wasmachine met internetverbinding en zijn er apps ontwikkeld om gemakkelijk het waterverbruik te kunnen meten. Nadeel van al deze smart home voorwerpen is dat ze allemaal een eigen besturingssysteem nodig hebben. Revolv brengt daar verandering in.

De Revolv bestaat uit een wifi hub en toegang tot de cloud service van Revolv. De wifi hub maakt automatisch verbinding met het thuisnetwerk en alle apparaten met wifi-toegang. Vanuit de bijbehorende app kun je vervolgens alle apparaten bedienen en aan- of uitzetten. De Revolv is momenteel alleen beschikbaar voor Apple producten; Android besturing is onderweg.

Een leuke functie van de Revolv is dat het in staat is om apparaten aan te zetten voordat je thuis komt. Gebaseerd op geo-locatie weet de wifi hub wanneer je bijna thuis komt en kan vervolgens vast de verwarming aanzetten of de lampen aandoen. Ook kun je instellen dat op een bepaalde tijd een bepaald apparaat gaat werken. Erg handig als je een avondje uit bent, maar toch graag het licht aan wilt doen als het donker wordt.

Een groot nadeel van Revolv is dat het dus alleen werkt bij smart devices. Hoewel op dit gebied steeds meer ontwikkelingen plaatsvinden, zijn smart devices nog niet alom vertegenwoordigd op de markt. Ook met een hoge prijs van 299 dollar is het de vraag of de voordelen van de Revolv opwegen tegen de kosten. Is de mogelijkheid om alle smart devices vanuit één centraal punt te bedienen 300 dollar waard? Of bedien je het voor dat geld ieder apparaat wel apart?