Rinspeed ontwerpt een conceptauto met een landingsplatform voor een drone

Rinspeed Σtos

Wat je er aan hebt, geen idee, maar het ziet er wel ongelofelijk vet uit. De Zwitserse autofabrikant Rinspeed heeft een conceptauto bedacht met een bijbehorende drone die kan opstijgen en landen vanaf een soort helikopterplatform op de achterkant van de auto. De auto zal helaas nooit op de markt komen, maar wordt wel getoond aan het publiek tijdens elektronicabeurs CES in Las Vegas, begin volgend jaar.

De meest nuttige toepassing die het bedrijf voor de drone heeft bedacht, is dat hij tijdens het rijden weg kan vliegen om een bos bloemen te bezorgen. Wat aangeeft dat het concept verder niet heel ver doordacht is (maar, zoals ik het al zei: het ziet er wel vet uit!).

Interieur van de Rinspeed Σtos

De Σtos, zoals de conceptauto heet, heeft nog wat andere vette functies. Zo past het interieur zich aan als je hem overschakelt naar een zelfrijdende modus. Het stuur verdwijnt dat in het dashboard en informatieschermen op het dashboard komen meer naar voren.

Daarnaast heeft Rinspeed veel moeite gestopt in het sportdesign van de auto, zowel aan de binnenkant als de buitenkant. Had ik al gezegd hoe vet dat droneplatform op de achterkant er uit ziet?