Riot Games zoekt met Sanquin naar potentiële bloeddonors onder League of Legends-spelers

Sanqin, Riot Games, League of Legends

Er zijn nog lang niet genoeg bloeddonors, maar de grote vraag is: waar vind je die? Sanquin heeft wel een idee en is daar een samenwerking met Riot Games voor aangegaan. Via #myfirstblood proberen ze via League of Legends een nieuwe generatie potentiële donors aan te spreken.

De grootste drempel die je vaak over moet, is de eerste keer bloed doneren. Binnen League of Legends is er net zo’n grote eerste stap: first blood. En dat is natuurlijk goed te combineren. Topspelers en influencers van het spel, motiveren andere spelers nu ook om in het echt voor een first blood te winnen.

Daarmee win je natuurlijk niet je eigen spel, maar help je anderen wel om in leven te blijven. Maar liefst 30.000 mensen danken namelijk jaarlijks hun leven aan bloeddonaties. Maar als gamer is er ook een mooi bedankje. Meld je je aan voor je eerste afspraak bij Sanquin, dan krijg je daarna een speciale skin voor in het spel.

Nederland

De campagne is nu al van start gegaan. Tijdens streams van wedstrijden en interviews rondom de Europese League of Legends Championship Series (EU LCS) Summer Finals op 8 en 9 september in Madrid komt #myfirstblood namelijk veel aan bod.

De campagne wordt nu eerst in Nederland ingezet. Mocht er succes zijn, dan wordt deze ook naar andere landen uitgebreidt. Mocht je jezelf willen aanmelden voor een first blood, dan kan dat via  de website van Sanquin.