Robots kunnen je stemming herkennen dankzij Google Cloud Vision technologie

De afgelopen weken werd al duidelijk dat de technologie achter Google Photos bijzonder intelligent is. Diezelfde intelligentie komt nu beschikbaar voor andere ontwikkelingen én andere ontwikkelaars. En dat biedt een scala aan nieuwe mogelijkheden, zoals robots die je stemming herkennen.

De nieuwe Google Cloud Vision API stelt ontwikkelaars in staat om beelden razendsnel te laten analyseren door dezelfde algoritmes die je ex verbergen uit je foto collectie of ontdekken dat we meer honden dan katten fotograferen. Koppel je stofzuigerrobot aan de API en hij kan op basis van je gezichtsuitdrukking bepalen of het een geschikt moment is om langs te komen rollen.

In hun eigen demo laat Google zien hoe een robot, werkend op een Raspberry Pi, door de kamer beweegt en lachende gezichten herkent.

Google benadrukt in woord en in de video dat de Cloud Vision API geen persoonlijke gezichtskenmerken opslaat of personen herkent op beelden. Desalniettemin zal de lancering van de API vast gaan leiden tot een storm aan privacy gerelateerde vragen.

Ontwikkelaars die met Google Cloud Vision API aan de slag willen, kunnen zich vanaf nu aanmelden.