Zo ziet het eruit als meer dan 1000 robots een wereldrecord simultaan dansen verbreken

In het Guiness Book of Records staan een hoop bizarre wereldrecords. Zo bestaat er zoiets als een officieel wereldrecord voor de meeste simultaan dansende robots. Vooral in China zijn er een aantal bedrijven die hier heel actief mee aan de slag gaan.

Tijdens het Quingdao Beer Festival, een soort Chinees Oktoberfest, werd het record van eerder dit jaar verbroken. Het bedrijf Ever Win Company liet 1007 robots een minuut lang een dansshow opvoeren. Het oude record stond op 540 robots en was in handen van UBTECH Robotics Corp.

De recorddansende robots waren mensachtige robots met armen en benen die zo’n 40 centimeter hoog waren. Deze QRC-2 robots lijken een beetje op de bekende Pepper robot van Softbank. Ze werden aangestuurd vanaf één smartphone via een beveiligde verbinding, om te voorkomen dat anderen de recordpoging konden verstoren.

Helemaal vlekkeloos verliep de recordpoging trouwens niet. Volgens Wired vielen en weigerden 33 robots. Deze telden niet mee voor het wereldrecord, maar desondanks waren er ruim voldoende robots die wel netjes simultaan hun dansmoves toonden. Uiteindelijk draait het echter vooral om de toffe beelden…