Robots werken tijdens de Olympische Spelen in 2020 als begeleiders

Toyota robot Tokyo Olympische Spelen 2020

De Olympische Spelen vinden volgend jaar plaats in Tokyo. En daarbij kunnen we natuurlijk wat technologische hoogstandjes verwachten. Denk bijvoorbeeld aan het nieuwe Tokyo 2020 Robot Project, waarmee robots mensen gaan begeleiden tijdens het evenement.

Het project gebruikt onder meer robots van de Toyota Motor Corporation. Die robots, de Human Support Robot en de Delivery Support Robot, moeten bezoekers in rolstoelen gaan helpen. Zo draagt de robot voedsel en andere goederen voor de bezoeker, word je naar je stoel geleid en biedt de robot informatie over het evenement.

Andere robots

Toyota is echter niet het enige bedrijf dat robots gaat leveren. Panasonic gaat bijvoorbeeld het exoskelet Power Assist Suit leveren. Die moeten werknemers gaan helpen bij het dragen van eten, afval en andere zware spullen. Nog weer andere robots krijgen andere taken, die nog bekend worden gemaakt.

Panasonic Power Assist Suit, Olympische Spelen 2020

“Dit project draait niet alleen om het tonen van de robots, maar om het tonen van praktische doeleinden in de echte wereld om mensen te helpen”, aldus Hirohisa Hirukawa, de leider van het Tokyo 2020 Robot Project. “Er zijn dus niet alleen sporten tijdens de Olympische Spelen van 2020, maar ook wat toffe robots aan het werk.”