Rocki maakt je oude muziekinstallatie draadloos

Om overal in huis toegang te krijgen via Bluetooth kun je natuurlijk een heel nieuw soundsystem kopen. Maar je kunt ook gaan voor iets wat beter betaalbaar is: de Rocki. De Rocki is een kleine gadget die je in je oude muziekinstallatie kan pluggen en zo een draadloos netwerk op zet waarmee je altijd en over toegang hebt tot al je muziek.

Het apparaatje ontvangt muziek via een WiFi-signaal. WiFi heeft het voordeel dat het ten opzichte van Bluetoothverbindingen zorgt voor stabielere en sterkere signalen, die over een grotere afstand verstuurd kunnen worden. De Rocki kan muziekbestanden met Mp3, Flac, WAV en AIFF formaties afspelen.

Het maakt niets uit wat voor muziekinstallatie je nu hebt: Rocki werkt met alle apparatuur. De Rocki is te bedienen met een app, maar werkt ook goed in samenwerking met een NAS, je pc of andere mediaplayer. Je kunt dus al je muziek afspelen, waar je deze ook maar opgeslagen hebt.

De Rocki kost op Kickstarter momenteel 49 dollar. Als alles goed gaat met de productie, zullen de eerste Rocki’s al in januari verzonden worden.